Gå til hovedinnholdet

OMBRUKSBUTIKK

Varig er Lillehammers nye ombrukssenter som åpnet dørene 1.desember 2023.

Publisert: 04/01/24

VARIG

Senteret har tatt i bruk lokalene til gamle Dølaheimen i Jernbanegata 3 og er på denne måten et sentrumsnært ombrukstilbud både til byens innbyggere, men også for andre utenfor Lillehammer.
Varig ligger rett ved Lillehammer skysstasjon, noe som gjør det enkelt å besøke oss for deg som ikke har bil, eller bare vil unngå å parkere i sentrum. Vi håper denne tilgjengeligheten vil gjøre det enkelt for folk å velge brukt eller komme innom folkeverkstedet for å reparere tingene sine. La oss jobbe sammen for å komme bort ifra det bruk-og-kast samfunnet vi har i dag!

Varig skal huse disse 3 tingene i ett og samme lokale:

  • Folkeverksted: Organisert av Framtiden i våre hender, her vil det være mulig å benytte seg av snekkerverksted, sykkel/ski-verksted og sy-verksted. Dette er et tilbud dersom man ikke har utstyr selv og man vil kunne få veiledning noen kvelder i måneden hvor det holdes kurs eller er innleid kompetanse.

  • Ombruksmottak: Dette skal være et mottak av utvalgte avfallstyper og mindre ombrukbare ting (som man for eksempel kan få med seg på bussen). Dette blir et supplement til mottak og gjenvinningsstasjon på Roverudmyra. Dette vil ikke være klart til 1.desember, men noe vi jobber mot å ha klart fra feb/mars. GLØR skal ha ansvaret her, men hvem som bemanner eller om det blir ubemannet er fortsatt ikke klart.

  • Ombruksbutikker: Vi skal samarbeide med ulike aktører for at ombruksvarer fra gjenvinningsstasjonen skal få et lengre liv. Disse aktørene skal tilby ulike konsepter som gjør at de utfyller hverandre og gjør ombruk attraktivt for ulike målgrupper.
Åpningstider Varig
Her finner du våre åpningstider

Ombruksbutikkene har avtale med oss i GLØR og vår gjenvinningsstasjon på Roverudmyra om å få levert varer som andre har levert inn for å kunne selge i sine butikker. På denne måten bidrar vi direkte til at varene øker sin levetid og kan være til glede for noen andre enn opprinnelig eier i mange år til.

Butikkene vi samarbeider med er:

  • Lille Liprosin - Barneutstyr og leker
  • Tur*Retur - Sports- og fritidsutstyr
  • Sams Samler-salg - Vintage tv-spill, elektronikk og populærkultur
  • Skattekammeret kjøkken - Kjøkkenutstyr og ting til hjemmet
  • Elle Melle Ting - Møbler og interiør

Disse butikkene opererer innenfor hver sin nisje, som gjør at de etterspør ulike kategorier fra våre stasjoner og utfyller hverandre. HER! kan dere se mer konkret hva hver enkelt butikk etterspør og har på sin «ønskeliste».

I tillegg huser Varig et konsept som heter "Ferdig Pynta" som driver med utleie av gjenstander de har funnet/kjøpt i bruktbutikk eller på loppemarked til for eksempel dåp, konfirmasjon, 50-års lag etc. Dette bidrar til å redusere forbruk ved at ting benyttes igjen og igjen til ulike anledninger og du selv ikke trenger å handle inn masse nytt til ditt arrangement eller selskap. Ferdig pynta tilbyr også å hjelpe deg med styling og veiledning.

Håper du kommer innom oss både for å lære deg å sy, kjøpe en ombruksgjenstand til deg selv eller gi i gave eller på sikt for å levere til GLØR sin minigjenbruksstasjon når den åpner i løpet av årets første kvartal!

Fant du det du lette etter?
Følg GLØR
Følg GLØR {{ glorpartner ? 'Partner ' : ''}}på Facebook Følg GLØR {{ glorpartner ? 'Partner ' : ''}}på Linkedin
Utviklet av OffCenit / Krible